Home Projects Concert Events

Concert Events

Image News 1

Concerts Event

Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului a organizat încă din 2011, anul înființării sale, o serie de concerte de jazz, implicând muzicieni americani și români, ale căror albume apărute la prestigioase case de discuri internaționale au fost astfel lansate și în România.  Conform unui concept gândit pentru a apropia publicul din România de muzica de jazz concertele produse de Asociația Romană pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), sunt urmate în foaierul Teatrului Odeon de o sesiune de întrebări din partea publicului și de semnarea albumelor lansate.

În noiembrie 2014 ARPAS a organizat în parteneriat cu Teatrul Odeon din București concertul de lansare a albumului Fantom, produs de casa de discuri germană Nemu Records și susținut la București de Ambasada Germaniei. Trio-ul de jazz alcătuit din cunoscuții muzicieni Albrecht Maurer, din Germania, Lucian Ban, născut în România și locuind la New York și newyorkezul Mat Maneri, nominalizat la Grammy, au celebrat printr-un turneu european o întâlnire muzicală inspirată, care a generat primul  lor album în formulă de trio, Fantasm. De la jazz la clasic, de la compoziții complet structurate la improvizații spontane, Fantasm Trio este expresia libertății de colaborare și a schimburilor culturale globale promise de secolul 21, fiind un proiect ce reunește mai multe culturi într-o operă de artă unică.

Parteneriatul cu Teatrul Odeon a început în 2013, odată cu producerea concertului eveniment de lansare a albumului Transylvanian Concert, editat de prestigioasa casă de discuri ECM. Concertul a fost susținut de muzicienii Lucian Ban și Mat Maneri, care l-au avut ca invitat special pe celebrul saxofonist Evan Parker, personalitate de marcă a avangardei europene muzicale și a fost organizat cu susținerea British Council Romania. Concertul din București a fost singurul în România dintr-un turneu european incluzând concerte în 20 de orașe din 6 țări care îl are ca invitat pe celebrul saxofonist EVAN PARKER, una din figurile centrale ale scenei europene de avangardă și improvizație și o legendă a jazz-ului britanic, care a revenit în România pentru prima oară după un sfert de secol.