Home News Ibsen anti capitalist as seen by Catinca Drăgănescu

Ibsen anti capitalist as seen by Catinca Drăgănescu

Ibsen anti capitalist as seen by Catinca Drăgănescu

La Sala Nouă a Teatrului de Comedie au început repetițiile la spectacolul Ibsen Incorporated ce va fi montat de regizoarea Catinca Drăgănescu, co-autoare împreună cu Mihaela Michailov a textului spectacolului inspirat din piesele lui Ibsen. Catinca Drăgănescu își propune un proces de lucru special, formula propusă apropiindu-se de principiile devised theatre. Fiecare memebru al echipei este stimulat să fie creativ, să își formeze și să-și exprime un punct critic în raport cu tema și personajele (pe filiera „esteticul este un etic comprimat”).

Echipa de bază (regizor, dramaturg de spectacol, scenograf, coregraf, artist video) a parcurs o importantă etapă ante-proiect de structurare a direcțiilor de investigare analizând în paralel: societatea occidentală a secolului 21 și problematica dramaturgiei lui Ibsen. Acest demers culminând prin punerea față în față a capitalismului incipient cu cel deja matur.

Tema spectacolului, așa cum a formulat-o regizoarea este ”Investigarea influenței societății capitaliste asupra relațiilor interumane fundamentale și a felului în care acestea s-au reconfigurat în societatea actuală.”

Premiera spectacolului este prevăzută a avea loc la inceputul lunii octombrie, spectacolul urmând să se joace la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din strada Sf. Vineri.